uluslararası sidik yarışları

Birleşik Arap Emirlikleri yüz yıl içerisinde Mars'ta ilk şehri kurmayı hedefliyormuş. Konuyla ilgili araştırmalar için deli gibi para akıtacaklarmış.

Dünyanın en yaşanılmaz yerlerinde, dünyanın en yüksek kulelerini diken, devasa yapay adalar yapan, saçma sapan şehirler kuran BAE, eminim Mars gibi yaşanmaz bir yerde de parayı basarak iyi bir iş çıkaracaktır. 


Adamlardaki sidik yarışı hassasiyetine bakar mısınız? Amerika'dan Elon Musk "Biz Mars'a gidiyoruz kardeşim." dediğinden beri tüm ezik ülkeler ardı ardına "Biz daha önce gideceğiz." gibi demeçler vermeye başladı. Yahu Mars yıllardır orada duruyor, Musk konuşana kadar neredeydiniz?

Ayrıca neden bilimsel araştırmalara kayıtsız şartsız para yağdıramıyorsunuz? İllahi bir dünya savaşı, soğuk savaş veya kolonizasyon furyası mı gerekiyor? İllahi bir dominasyon hikayesi mi gerekiyor?

Dünyanın en ulvi işlerine dünyanın en sikimsonik sebeplerinden dolayı para akıtılıyor olması midemi bulandırıyor gerçekten. Adamlar "en yüksek kule bizde" diyebilmek için inşaat teknolojilerine çığır atlattırdılar ya... Küçük penis sendromu başka bir şey değil.

Bilime destek mi olmak istiyorsunuz? Musk gibi yeni bir uluslararası sidik yarışı çıkartın. Diğer bütün fon toplama çabalarınız, bu tarz bir yarışın yaratacağı etkinin yanında devede kulak kalacaktır.